Op avontuur in het verre midden

Op 29 september 2023 is het achtenvijftigste bestuur afgereisd naar het ‘verre’ midden voor de constitutieborrel van het zevenendertigste bestuur van U.S.S.V. Softijs. 

Nadat het volledige bestuur opgetrommeld was om mee te gaan, vertrokken Janneke, Luuk-Jan en Sytse van uit het verre Enschede naar Utrecht. Vanaf Hengelo werden zij door mij vergezeld. Ewout vertrok vanúút Drenthe. In de trein, richting het verre midden, werd een mooie speech over de loopfiets (die ideaal is voor de zomerdriekamp, want je doet twee van de drie disciplines tegelijk) en tomatensap bedacht.

Hoewel we uit het verre oosten kwamen waren we niet zo wijs met de OV-fietsen. Dit bleek toen de OV-fietsabonnement van te voren geactiveerd moest worden. Dus daar gingen we met z’n vieren op twee OV-fietsen met een loopfiets in de hand. 

Nadat we herenigd werden met Ewout op de CoBo, begonnen het plannen voor de brasacties. Zonder plan, want geen plan is ook een plan, probeerden we de vlag te brassen. Dit ging helaas niet zoals gepland. Toen werd er een verbond gesloten met de NSSU en ISIS – de schaatsvereniging – voor een nieuwe poging. Dit ging zo gemakkelijk dat Luuk-Jan ook nog tijd had om een lamp te brassen. Ook het gastenboek was niet bestand tegen onze brasactie, en werd ook na wat gesteggel gebrast.

Nadat Janneke de brasbrief in het gastenboek had geschreven, werd het tijd om terug naar het pittoreske, maar verre, oosten te vertrekken, waar ik op de terugrit dit verhaal schreef.

We willen Softijs bedanken, maar volgende keer mogen hun pedellen, wat zij vreemd genoeg beveiligers noemen, het brassen wel wat moeilijker maken.

Door: Colin Koenderink