Ereleden en leden van verdienste

Ereleden

Om meer te weten te komen over de ereleden en leden van verdienste, kan je met je muis op de naam staan. Dan zal er extra informatie verschijnen.

Andries Kasper

Andries Kasper heeft drie jaar bestuur gedaan. Twee keer als wedstrijdcommissaris en een keer als voorzitter. Daarnaast wist Andries ook hard te schaatsen. Hij deed 3 keer mee aan de Elfstedentocht, met beste prestatie 10e in 1986. Zijn beste prestatie is 2e op het NK marathon en 8e op het NK langebaan. 

 

Berend Feldbrugge

Berend was in 2008 lid geworden van Skeuvel en heeft getraind bij gewest Overrijsel en Team Two, zonder het contact met de vereniging te verliezen. In 2010-2011 is hij wedstrijdcommissaris in het bestuur geweest. Naast dit alles heeft hij ook meegedaan aan het NK Sprint in het Olympisch Stadion. Wegens het meedoen van het rijden van dit NK en het actief betrokken zijn bij de vereniging, is Berend erelid van Skeuvel!

Robert-Jan Tel

Robert-Jan is in 1990 benoemd tot erelid. Hij schaatste in zijn tijd bij Skeuvel bij een selectie en hij heeft tussen 1985 en 1989 meegedaan aan verschillende NK’s. Zijn beste prestatie is 7e op het NK Allround in 1987 en 7e op de 5000 meter op het NK Afstanden in 1988. Naast het harde schaatsen, is hij ook actief geweest als bestuur en in verschillende commissies.

Leden van Verdienste

Edwin Dilling

Edwin is in 1990 benoemd tot lid van verdienste. Edwin heeft zich tussen 1986 en 1989 drie jaar op rij ingezet als vervoerscommissaris. Daarnaast heeft hij in verschillende commissies gezeten, zoals de Zeskampcommissie, 

Greet Harinck

Greet Harinck heeft 4 jaar onderdeel uitgemaakt van het bestuur. Tussen 1975 en 1978 is ze 3 jaar penningmeester geweest. In haar laatste bestuursjaar is zij wedstrijdcommisaris geweest.

Henriët Wardenier

Henriët heeft twee jaar op rij bestuur gedaan in. In 1990-1991 vervulde zij de functie als penningmeester en een jaar later was ze voorzitter van de vereniging. Verder heeft Henriët training gegeven en verschillende commissies gedaan, waaronder de kascommissie. 

Jan Miedema


Jan Miedema is in 1997 lid geworden van Skeuvel en heeft zich vol enthousiasme 12 jaar ingezet voor de vereniging. Zo heeft hij in 1999 en 2000 bestuur gedaan.. Daarnaast is hij meerdere jaren trainer en invaltrainer geweest. Ook heeft hij verschillende commissies gedaan, waaronder Raad van Advies.

Johan Simonetti

Johan Simonetti zet zich al meer dan 35 jaar actief in voor de vereniging. Hij heeft tussen 1982 en 1986 in vier verschillende besturen gezeten, waarbij hij in ’84-’85 twee functies heeft vervuld, die is voorzitter en penningmeester. Tot op heden geeft Johan nog steeds regelmatig schaatstrainingen en bezorgt hij de IJsco’s! Daarnaast is hij vaak te vinden bij toernooien als jurylid, waarbij zijn hulp erg gewaardeerd wordt.

Johan van Eyden

Onder constructie.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.”

Luc Selen

Luc heeft in 1995 en 1996 twee jaar uitgemaakt van het bestuur van Skeuvel. Eerst als secretaris en daarna als wedstrijdsecretaris. Daarnaast heeft hij in verschillende commissies gezeten, zoals de Zeskamp commissie en het lustrum NSK commissie.

Marijn Zwier

Marijn Zwier heeft zich meer dan 10 jaar actief ingezet voor de Skeuvel als bestuurder, commissielid, trainer. Zo heeft hij vanaf 2012 tot 2018 zowel in de winter trainingen gegeven. Eerst aan de breedtesport en later aan de wedstrijdgroep. In de zomervakantie gaf hij skeeler- en schaats conditietrainingen aan de breedtesport. Naast dit training geven is hij ook 6 jaar onderdeel geweest van het juryteam. 

Marjan Koerselman

Marjan is de oprichter van de voormalige oud-leden vereniging ‘Gesneuveld’. Hier konden Skeuvels heen nadat ze lid-af waren bij Skeuvel. Naast deze oprichting is Marjan ook secretaris geweest in het bestuur en heeft ze meerdere NSK’s georganiseerd.

 

Michiel Mulder

Michiel heeft bij Skeuvel veel training gegeven als studenttrainer. 

Mink Zijlstra

Mink is 15 jaar werkzaam geweest bij de Technische Hogeschool Twente en is al die tijd verbonden geweest met Skeuvel. Mink heeft jaren lang training gegeven aan Skeuvels. Mede door de jaren die Mink Zijlstra training heeft gegeven is hij in 1987 benoemd als lid van verdienste.

Nico Haakma

Onder constructie.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. “

Rob Löring

Rob Löring is in 1997 en is in 2 besturen actief geweest als PR-commissaris, namelijk 1999-2000 en 2000-2001. Daarnaast heeft Rob al vanaf het begin veel betekend tijdens trainingen. Ook in meerdere commissies is Rob actief geweest, onder andere de Raad van Advies, de hoogtestage-, de toertocht-, de ardennen- en de lustrumcommissie. 

 

Stef Kamperman

Onder constructie.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. “

Steven te Brinke

Steven ten Brinke is van 2004 tot 2018 lid geweest van de Skeuvel. In deze tijd heeft hij zich bezig gehouden met het bouwen van de (oude) skeuvel website. Hij heeft de website heel erg uitgebreid door de toevoeging van een inschrijfsysteem en een wedstrijdsysteem. Naast zijn werk in de webcie, heeft Steven ook nog een bestuursjaar gedaan en verschillende commissies gedaan.

Vincent de Graaf

Vincent de Graaf is twee keer bestuurder geweest bij de Skeuvel, waarvan een keer als voorzitter. Ook heeft hij in alle commissies behalve de lustrumcommissie gezet. Daarnaast heeft hij meerdere NSK’s georganiseerd en trainingen gegeven.

 

Wim Brink

Wim Brink heeft 7 jaar training gegeven aan de Skeuvel. In totaal heeft hij meer dan 2000 uur training gegeven. Zijn trainingen hebben in 7 jaar voor 1171 persoonlijke records gezorgd.