Wedstrijden

NSK Allround

Op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023 organiseert D.S.V. de Skeuvel het NSK Sprint op IJsbaan Twente. Alle informatie kan gevonden worden via de knop hieronder.

Skeuveltoernooi

Op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023 organiseert D.S.V. de Skeuvel het Skeuveltoernooi op IJsbaan Twente. Alle informatie en het inschrijfformulier kan gevonden worden via de knop hieronder.

Wedstrijden

Wil je naast de trainingen bij de Skeuvel ook competitief bezig zijn en kijken hoe je er echt voor staat? Dan is daar volop de mogelijkheid voor door middel van verschillende wedstrijden. Deze wedstrijden vinden op elk niveau plaats, van beginner tot gevorderden. Hieronder volgt een korte uitleg over de verschillende wedstrijden.

Als lid van de Skeuvel bestaat er de mogelijkheid om aan verschillende wedstrijden deel te nemen. Deze wedstrijden worden ofwel door de Skeuvel zelf georganiseerd ofwel door andere studenten schaatsverenigingen of door de KNSB.

Heb je nog nooit een wedstrijd gereden en wil je weten hoe het eraan toegaat? De KNSB heeft een handleiding gemaakt over wedstrijdschaatsen, die je hier kunt vinden!

Het Universiteit Twente Kampioenschap is een jaarlijkse wedstrijd speciaal voor studenten en medewerkers van de Universiteit Twente. Dit zijn tevens de clubkampioenschappen. Aan het einde van het seizoen kun je jezelf meten met je maatjes van je trainingsgroep. Voor elke trainingsgroep zijn er verschillende afstanden, die langer worden afhankelijk van je niveau. Iedereen rijdt in ieder geval een 500 meter. Er wordt een klassement gemaakt voor elke trainingsgroep, waarbij dames en heren ook worden opgesplitst.

De snelste schaatsers kunnen meedingen om de titel ‘Universiteit Twente Kampioen’. Ook hiervoor wordt een apart klassement opgemaakt.

Wanneer het UTK plaatsvindt, kun je vinden in de Wedstrijdkalender op deze pagina. Als je nog vragen hebt over het UTK, kun je altijd mailen naar utk@skeuvel.nl

IUTs zijn Inter Universitaire Toernooien, aan deze toernooien kan elke student die lid is van een Nederlandse studenten schaatsvereniging meedoen. Let wel op, hierbij geldt de regeling VOL=VOL. De meeste studenten schaatsverenigingen in Nederland hebben hun eigen IUT, zo heb je de mogelijkheid om op veel verschillende banen te rijden. Er wordt meestal gestart in drie categorieën, waarbij de indeling bij de dames gebaseerd is op de 1000 meter tijd en bij de heren op de 1500 meter tijd. De inschrijving voor deze toernooien vindt plaats via de website van de desbetreffende vereniging. Laat ook aan de sportcommissaris weten dat je meedoet, dan wordt er een gezamenlijke whatsapp groep aangemaakt met alle deelnemers van Skeuvel. Zo kan er gezellig samen naar de wedstrijd gereisd worden. Na afloop organiseren de meeste verenigingen nog een leuk feest.

Skeuvel heeft ook zijn eigen IUT: ‘het Skeuveltoernooi’. Deze wedstrijd wordt jaarlijks verreden op de ijsbaan Twente in Enschede. Dit is een tweedaags toernooi waarbij er gekozen kan worden tussen Allround en Sprint, ook is er de mogelijkheid om één dag deel te nemen.

NSK staat voor Nederlands Studenten Kampioenschap. In totaal worden er elk jaar vier tot vijf NSK’s georganiseerd door verschillende studenten schaatsverenigingen. Hiervan keren er elk jaar vier terug te weten het NSK Afstanden, NSK Allround, NSK Sprint en NSK Marathon. Het vijfde NSK is een wisseltoernooi (supersprint, ploegenachtervolging, koppeltijdrit e.d.). Daarnaast kan er soms nog een extra NSK plaatsvinden, namelijk een NSK kortebaan op natuurijs. Bij de NSK’s vindt er op basis van gereden tijden een selectie plaats, de snelste rijders gaan hier dus voor. Om deel te mogen nemen moet je lid zijn van een Nederlandse studenten schaatsvereniging. Voor meer informatie en de kalender van IUT’s en NSK’s, kun je terecht op de site van de Nederlandse Studenten Schaats Unie: www.nssu.nl.

Deze wedstrijden worden georganiseerd door de baancommisse Twente. Deze wedstrijden zijn alleen toegankelijk voor licentiehouders, er doen dus naast studenten ook andere schaatsverenigingen uit de regio aan mee. Voor deze wedstrijden moet iedereen zich apart opgeven. Klik hier voor opgeven, de wedstrijdkalender en uitslagen.

De Noord-Oost marathon competitie is een competitie waar er in verschillende categorieën wedstrijden verreden worden op de ijsbanen van Heerenveen, Groningen, Leeuwarden, Deventer en Enschede. Deze wedstrijden worden door de KNSB georganiseerd en zijn toegankelijk voor rijders die zich aan het begin van het schaatsseizoen hebben aangemeld. Klik hier voor meer informatie.

De Skeuvel tijdrit is een wielerwedstrijd voor studenten wie een afstand van 5.4 Km zo snel mogelijk kan afleggen. De tijdrit wordt vaak halverwege september gereden. Voor meer informatie check deze link.