zomerTrainingen

zomerTrainingen

Trainingsoverzicht

Het zomerseizoen loopt van begin april tot en met eind september. De Droogtraining start vaak vanaf 1 mei. In de zomervakantie is er een officiële trainingsstop, maar wordt er vaak door leden gezamenlijk toch nog doorgetraind.

DagTrainingsvormTijdLocatie
MaandagFietstraining18:30 – 20:30Sportcentrum bij de trappen
WoensdagDroogtraining19:30 –21:00Utrack
DonderdagSkeelertraining19:00 – 20:30Combibaan Hengelo

Fietstraining

De fietstraining wordt gegeven in samenwerking met Klein Verzet. Op maandagavond kunnen we in drie verschillende groepen genieten van een tocht door het Twentse landschap. Er is een speciale beginnersgroep, hierin wordt iets meer gefocust op behendigheid en op het leren fietsen in een peloton. Als gevorderde fietser kun je kiezen uit de training van Skeuvel of de Intermediate training van Klein Verzet. Vanuit Skeuvel organiseren we om de week een toertraining en een intervaltraining.

Het dragen van een helm is op deze training verplicht. Het dragen van fietskleding, in het bijzonder een fietsbroek, wordt aangeraden (daar doe je jezelf namelijk een enorm plezier mee).

Je mag alleen aan de fietstraining deelnemen als je materiaal in orde is. Dit betekent dat een fiets goed onderhouden moet zijn en goede remmen moet hebben. Daarnaast mag je op een fiets met commandeurs aan de buis niet deelnemen aan de training, omdat het gevaarlijk is om tijdens het fietsen in een groep een hand van het stuur te moeten halen om te kunnen schakelen.  Voor een complete omschrijving waaraan je fiets moet voldoen kan je kijken in dit document.

Droogtraining

Op woensdagavond staat de droogtraining op het programma. De droogtraining is gericht op het verbeteren van de schaatstechniek en de conditie. Er worden daartoe zeer afwisselende oefeningen gedaan bestaande uit coördinatie-, kracht- en schaatsoefeningen. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat iedereen, zowel gevorderden als beginners, op hun eigen niveau kan meetrainen, bovendien is het altijd gezellig op de training.

Voor deze training heb je alleen fijne schoenen nodig, het dragen van loopschoenen wordt sterk aangeraden. Doe verder fijn zittende kleding aan waarin je je goed kunt bewegen.

Skeelertraining

Op donderdagavond wordt er op de combibaan Hengelo geskeelerd. De focus ligt zowel op techniek als op conditie. We trainen met alle niveau’s tegelijkertijd. Als de groep groot genoeg is, wordt er gesplitst naar niveau.

Het dragen van een helm tijdens deze training is verplicht. Overige bescherming is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

Heb je geen skeelers maar wil je het wel graag een keer proberen? Skeuvel heeft skeelers te leen in verschillende maten (38 t/m 45). Deze kun je twee keer gratis lenen, daarna kun je ze lenen voor 4,50 euro per keer. 

Wil je skeelers lenen of heb je andere vragen over de training? Dan kun je contact opnemen met de intern.

Core- en conditietraining

Tijdens de core- en conditietraining ligt de focus vooral op het versterken van de core. Daarnaast is het een fysiek uitdagende training waarin je kracht opbouwt en de conditie wordt onderhouden. Deze training wordt gehouden op het Watersport Complex van de Universiteit Twente (Auke Vleerstraat 99).