over skeuvel

Over de Skeuvel

De Skeuvel is dé studentenschaatsvereniging van Enschede met meer dan 240 leden. Opgericht in 1966 zijn wij de oudste studentenschaatsvereniging van studerend en schaatsend Nederland. Bij de Skeuvel hebben we naast de schaatstrainingen in de winter, ook zomertrainingen, krachttrainingen en vooral heel veel gezelligheid! Zo hebben we elke maand een borrel, social skate en diverse activiteiten zoals bowlen, trampoline springen en een pubquiz.

Schaatsen

In de winter schaatsen we twee keer per week. De trainingen zijn op maandag van 18:30 tot 19:40 en op donderdag van 17:00 tot 18:10. Het niveau binnen de vereniging is sterk uiteenlopend, van echte beginners tot ver gevorderden. Er wordt dan ook in verschillende groepen getraind zodat iedereen altijd mee kan komen.

Zomer

In de zomermaanden is de ijsbaan dicht maar hoef je niet stil te zitten. Er zijn dan wekelijks skeeler-, fiets- en schaatsconditietrainingen waar je aan mee kan doen. Op deze manier kan je ook in de zomer je conditie op pijl houden en kan je makkelijk kennis maken met andere sporten en trainingsvormen. Ook worden er in de zomer drie wielrentijdritten georganiseerd waaraan je kunt deelnemen en doen wij elk jaar fanatiek mee aan de Batavierenrace!

Gezelligheid

Schaatsen en trainen hoeft niet alleen maar serieus te zijn, ook gezelligheid staat bij de Skeuvel hoog in het vaandel. Naast de borrel op de eerste dinsdag van de maand in café de Friends worden er regelmatig activiteiten en feesten georganiseerd voor en door leden. Ook na de training is er altijd tijd om nog even lekker te chocomellen. In het kader van gezelligheid wordt er ook een viertal reizen georganiseerd.

In het voorjaar wordt er een lang weekend gefietst in de Belgische Ardennen, in de zomer verruilt een groep Skeuvels het vlakke Nederland om fietsend een week lang bergen te overwinnen en vlak voordat de ijsbaan opengaat staat er een weekend in het teken van het introductieweekend (GLIJ-weekend) waar de nieuwe leden de vereniging kunnen leren kennen.  Verder vertrekt een delegatie Skeuvels ieder jaar rond de kerst naar Collalbo of Inzell om daar op hoogte van mooi glad ijs te genieten.

Mocht je nieuwsgierig zijn, dan kun je altijd contact opnemen met het bestuur.