Activiteiten

Activiteiten

Elke maand worden er bij Skeuvel verschillende activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie om zo gezellige dingen te doen met Skeuvels naast het schaatsen. Deze activiteiten kunnen vanalles zijn, van glowgolven tot paaldansen en van een pubquiz tot het Sinterklaasspel in december.

Borrels en feesten

Binnen Skeuvel hebben we elke maand een borrel op dinsdagavond 21:00 in Café Friends. Dit is het moment om onder het genot van een biertje of fris met andere Skeuvel bij te kletsen. Kom je ook?
 
Naast de maandelijkse borrel heeft Skeuvel ook drie feesten verspreid door het jaar. Deze feesten zijn het moment om helemaal los te gaan op muziek en te dansen met andere Skeuvels. We hebben drie feesten gedurende het seizoen.

We beginnen het seizoen traditiegetrouw met het Seizoens Openingsfeest, ook wel het SOF genaamd. Begin oktober kun je de start van het seizoen vieren met je mede-Skeuvels. Bij het SOF is het traditie dat het feest vooraf wordt gegaan van een leuke activiteit.

Het seizoen is alweer halverwege, tijd voor nog een feestje! Onder het genot van zelfgemaakte snert door de commissie kun je helemaal losgaan.

Het Taart Eet Feest (TEF)  is het feest om het seizoen af te sluiten. De entree is een taart, gebakken met een groepje of alleen. Een deskundige jury zal alle taarten proeven en de winnaar van de avond bekendmaken. Alle taarten worden gepresenteerd door de makers. Nadat de jury geproefd heeft, mag iedereen de taart proeven. De taart wordt beoordeeld op uiterlijk, smaak en natuurlijk hoe goed je verhaal is. En ga je met de winst naar huis? Dan heb je de eer om volgend jaar jury te zijn!

Social Skate

Elke maand wordt er samen gegeten met de vereniging! De voorbereidingen worden getroffen door de kookgroep: een gezellige groep waarbij er samen gewerkt wordt aan een heerlijk eindresultaat waar we na een training met zijn allen van genieten. Na elke maaltijd hoort een toetje: dus er is ook een borrel na de Social Skate! Super gezellig als je dus bij de Social Skate even langs komt! Meestal wordt er rond 19.00 gegeten, maar dit kan verschillen per keer.

Reizen en weekenden

Naast alle bovengenoemde activiteiten, verlaat Skeuvel Enschede ook af en toe om in een nieuwe omgeving de sporten te beoefenen of de vereniging beter te leren kennen. Zo hebben we in september het GLIJ-weekend, waarbij nieuwe leden van Skeuvel de vereniging kunnen leren kennen. In december gaan we een week naar Collalbo of Inzell om op hoogte de schaatssport te beoefenen.  En in het voorjaar wordt er een lang weekend gefietst in de Belgische Ardennen.