Trainingen

Trainingsoverzicht

Winter (oktober tot en met maart)

Dag Traininsgvorm Tijd Locatie
Maandag Schaatstraining 18:30 - 19:40 IJsbaan Twente
Dinsdag Core- en krachttraining 20:00 - 21:00 Watersport Complex
Donderdag Schaatstraining 17:00 - 18:10 IJsbaan Twente

Zomer (april tot en met september)

Dag Traininsvorm Tijd Locatie
Maandag Fietstraining 18:30 - 20:30 Trappen Sportcentrum
Woensdag Droogtraining 19:30 - 21:00 UTrack
Donderdag Skeelertraining 19:00 - 20:30 Combibaan Hengelo

Wintertrainingen

In de winter heb je als lid van Skeuvel de mogelijkheid om in ieder geval één keer per week te schaatsen op IJsbaan Twente. Mocht de training echter niet volzitten, dan heb je de mogelijkheid om je nog voor een tweede keer in te schrijven. We trainen op maandag van 18:30-19:40 en op donderdag van 17:00-18:10.

Er zijn verschillende trainingsgroepen van verschillende niveau’s, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. 

Naast de ijstrainingen is er op dinsdag van 20:00-21:00 nog een core- en krachttraining. Deze training vindt plaats op het Watersportcomplex.

Zomertrainingen

In de zomer wordt de basis voor de winter gelegd met vier trainingsvormen. Op maandag worden de benen op de fiets aan het werk gezet. Woensdag wordt de droogtraining gegeven en op donderdag is er een skeelertraining voor alle niveaus op de combibaan in Hengelo.

 

Wedstrijdgroep

Voor leden die graag wedstrijden rijden en ook fanatiek willen trainen, is er de wedstrijdgroep. De wedstrijdgroep traint op andere tijden dan de breedtesporters en traint altijd onder leiding van een gecertificeerde trainer. In de winter hebben zij de mogelijkheid om, indien gewenst, drie keer per week te schaatsen. Bovendien zijn zij er altijd zeker van dat ze twee keer per week kunnen schaatsen. In de winter wordt er gericht naar grote toernooien (voornamelijk de Nederlands Studenten Kampioenschappen) toegewerkt.