Trainingen

Door de coronamaatregelen wijken de trainingstijden af van de site. Kijk voor het meest actuele overzicht in de agenda. Voor vragen kan je mailen naar bestuur@skeuvel.nl!

Trainingsoverzicht

Winter (oktober tot en met maart)

Dag Traininsgvorm Tijd Locatie
Maandag Schaatstraining 18:30 - 19:40 IJsbaan Twente
Dinsdag Core- en krachttraining 18:00 - 19:00 Watersport Complex
19:00 - 20:00
Donderdag Schaatstraining 17:00 - 18:10 IJsbaan Twente

Zomer (april tot en met september)

Dag Traininsvorm Tijd Locatie
Maandag Fietstraining 19:00 - 21:00 Trappen Sportcentrum
Woensdag Schaatsconditietraining 18:00 - 19:15 Lacrosse Multiveld
Donderdag Skeelertraining 19:00 - 20:30 Combibaan Hengelo

Wintertrainingen

In de winter heb je als lid van Skeuvel de mogelijkheid om in ieder geval één keer per week te schaatsen op IJsbaan Twente. Mocht de training echter niet volzitten, dan heb je de mogelijkheid om je nog voor een tweede keer in te schrijven. We trainen op maandag van 18:30-19:40 en op donderdag van 17:00-18:10.

Er zijn verschillende trainingsgroepen van verschillende niveau’s, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. 

Naast de ijstrainingen is er op dinsdag nog een core- en krachttraining. Er zijn twee tijden waarop je deze training kunt volgen, namelijk van 17:00-18:00 of van 18:00-19:00. Deze training vindt plaats op het Watersportcomplex.

Zomertrainingen

In de zomer wordt de basis voor de winter gelegd met vier trainingsvormen. Op maandag is er een skeelertraining voor alle niveaus op de UTrack op de universiteit. Dinsdag is er de core- en krachttraining, die in de zomer maar gedurende één tijdsslot wordt gegeven. Woensdag wordt de schaatsconditietraining gegeven en op donderdag worden de benen op de fiets aan het werk gezet.

Wedstrijdgroep

Voor leden die graag wedstrijden rijden en ook fanatiek willen trainen, is er de wedstrijdgroep. De wedstrijdgroep traint op andere tijden dan de breedtesporters en traint altijd onder leiding van een gecertificeerde trainer. In de winter hebben zij de mogelijkheid om, indien gewenst, drie keer per week te schaatsen. Bovendien zijn zij er altijd zeker van dat ze twee keer per week kunnen schaatsen. In de winter wordt er gericht naar grote toernooien (voornamelijk de Nederlands Studenten Kampioenschappen) toegewerkt.