Het avontuur van Daniël bij het NSK Afstanden in Grun

De dag na de storm Eunice zou het pas echt los gaan op de baan van kardingen. Helaas was al snel bekend dat treinen lastig zou worden dus werden er auto’s geregeld waarmee we toch op tijd aan konden komen. Ofja, op mij na dan. Over de eerste dag schaatsen kan ik dus zeggen dat de laatste 3 ritten er mooi uit zagen en dat de podiums mooi gevuld waren met skeuvelaars. Op de 500 en 1500 mocht Emma Hulshof het hoogste treetje betreden en Florien werd op de 1500 2e. Jan-Hein werd 3e op de 500m.

Na het schaatsen hebben we onze maagjes goed gevuld en zijn we door gegaan naar de Walrus waar we pas echt gingen sporten. Jawel, het was tijd voor barklunen. Skeuvel had twee teams, een bestond uit Thom, Arnout en Menno (ISIS bwlegh maar wel Limburger ‘Vo). Het andere team bestond uit Jan-Hein, Jules en ik die Florien deed vervangen na de eerste ronde tot zwaar ongenoegen van Thom die de tweede ronde door ons uit de competitie geknikkerd werd. Uiteindelijk heeft het overgebleven Skeuvel-team glorieus de winst kunnen pakken na een spannende strijd. Omdat het in Groningen altijd slecht weer is konden we lekker lang binnen uitbrakken zonder dat we spijt konden krijgen dat we niet naar buiten zijn gegaan. Dat bleek ook goed voor de wedstrijd die nog kwam. Florien en Jan-Hein pakten op de 1000m beide een 2e plek en Jules noteerde een PR. Op de 3km pakte Florien haar derde 2e plek, vind ik ook erg knap. Op de 5km belandde Thom helaas net naast het podium. De foto zegt genoeg. Een geslaagd weekend!

door: Daniël Kooyman van Guldener