zomerTrainingen

zomerTrainingen

Training overview

Het zomerseizoen loopt van 8 april tot en met eind september. De batatrainingen beginnen op 20 maart en gaan door tot de batavierenrace op 24&25 mei. Daarna worden deze vervangen door de droogtrainingen. In de zomervakantie is er een officiële trainingsstop, maar wordt er vaak door leden gezamenlijk toch nog doorgetraind.

DayTrainings formTimeLocation
MondayCycling training18:00 – 19:30Sportcentrum bij de trappen
WednesdayBatatraining19:00 –20:30Utrack
ThursdayInline Skating training19:00 – 20:30Combibaan Hengelo
    

Cycling training

Op maandagavond kunnen we in drie verschillende groepen genieten van een tocht door het Twentse landschap. Er is een speciale beginnersgroep, hierin wordt iets meer gefocust op behendigheid en op het leren fietsen in een peloton. Als gevorderde fietser kun je kiezen voor de Intermediate training. We organiseren om de week een toertraining en een intervaltraining.

Het dragen van een helm is op deze training verplicht. Het dragen van fietskleding, in het bijzonder een fietsbroek, wordt aangeraden (daar doe je jezelf namelijk een enorm plezier mee).

Je mag alleen aan de fietstraining deelnemen als je materiaal in orde is. Dit betekent dat een fiets goed onderhouden moet zijn en goede remmen moet hebben. Daarnaast mag je op een fiets met commandeurs aan de buis niet deelnemen aan de training, omdat het gevaarlijk is om tijdens het fietsen in een groep een hand van het stuur te moeten halen om te kunnen schakelen.  Voor een complete omschrijving waaraan je fiets moet voldoen kan je kijken in dit document.

Dryland training

Op woensdagavond staat de droogtraining op het programma. De droogtraining is gericht op het verbeteren van de schaatstechniek en de conditie. Er worden daartoe zeer afwisselende oefeningen gedaan bestaande uit coördinatie-, kracht- en schaatsoefeningen. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat iedereen, zowel gevorderden als beginners, op hun eigen niveau kan meetrainen, bovendien is het altijd gezellig op de training.

Voor deze training heb je alleen fijne schoenen nodig, het dragen van loopschoenen wordt sterk aangeraden. Doe verder fijn zittende kleding aan waarin je je goed kunt bewegen.

Inline Skating training

Op donderdagavond wordt er op de combibaan Hengelo geskeelerd. De focus ligt zowel op techniek als op conditie. We trainen met alle niveau’s tegelijkertijd. Als de groep groot genoeg is, wordt er gesplitst naar niveau.

Het dragen van een helm tijdens deze training is verplicht. Overige bescherming is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

Heb je geen skeelers maar wil je het wel graag een keer proberen? Skeuvel heeft skeelers te leen in verschillende maten (38 t/m 45). Deze kun je twee keer gratis lenen, daarna kun je ze lenen voor 4,50 euro per keer. 

Wil je skeelers lenen of heb je andere vragen over de training? Dan kun je contact opnemen met de intern.

Core- and Strength training

During the core and Strength training, the focus is mainly on strengthening the core. In addition, it is a physically challenging training in which you build strength and maintain the condition. This training is held at the Watersport Complex of the University of Twente (Auke Vleerstraat 99). 

Batatraining

De Batavierenrace is een hardloopwedstrijd in estafettevorm waar Skeuvel elk jaar aan mee doet. Vanaf maart tot en met de batavierenrace in eind april wordt er op vrijdagavond op de Utrack getrained om toe te werken naar de batavierenrace. Trainers Remco en Yoran, zullen proberen jullie zo fit mogelijk aan de start te laten staan zodat we het op kunnen nemen tegen de rest van de schaatsverenigingen. Er wordt gewerkt aan de looptechniek en conditie, ook als je niet meedoet met de batavierenrace ben je van harte welkom!